Booking.com

Voorbereiding

Je wilt naar New York, top! Hieronder een aantal handige tips, weetjes en links voordat je reis naar New York City maakt.Lijst maken

To do list nyc

Maak een lijst van wat je absoluut wilt doen. Waarom zeg ik dit? Voor sport moet je bijvoorbeeld rekening houden met het speel seizoen en schema. Wil je perse met thanksgiving of halloween in NYC zijn, dan ben je ook gebonden aan bepaalde data. Allemaal punten om over na te denken.

Vluchten

Buvette nyc

Zelf kijk ik altijd op Skyscanner voor tickets naar New York. Wat ik prettig vind aan Skyscanner is dat je alerts kan instellen. Je krijgt dan een alert per email wanneer de prijs lager of hoger is geworden. Zo kun je het voor jezelf in de gaten houden.

Hotels

Highline Park, New York City

Voor hotels kijk ik graag in midtown met een metro station in de buurt. In midtown heb je veel binnen handbereik en kun je  snel naar andere buurten van Manhattan uitwijken. De focus is zo efficient mogelijk met tijd omgaan.

Booking.com

ESTA

ESTA, New York City, USA

Om de Verenigde Staten te mogen binnen treden heb je een ESTA visum nodig. Het duurt enkele werkdagen voordat je aanvraag volledig is behandeld, zorg ervoor dat je ruim van te voren je ESTA hebt aangevraagd.

Betaal niet meer dan nodig! Vraag je ESTA daarom HIER aan.
De goedkeuring van je aanvraag kan een paar werkdagen duren. Vraag het daarom ruim 2 weken van te voren aan.
Kosten: 14 dollar (betalen kan met verschillende creditkaarten en paypal.

Transfer

Transfer van luchthaven naar hotel

Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar je verblijf te gaan.
Metro: New Yorker en influencer Sarah Funky heeft een leuke filmpje gemaakt die je hier kunt bekijken.
SuperShuttle: Vertrekt vanaf de luchthaven en zet je voor de deur van je hotel of airbnb af. Je reist met een handje vol reizigers. Een aantal stops hierdoor onverwijdelijk.
Prive: Laat je door een luxe auto op de American Style.

limousine huren
Carmel Limo

Metro

MTA Metrocard NYC

Metro in New York is snel en efficient. De metro rijdt vaak en gaat uptown (noorden) of downtown (zuiden).
Sarah Funky laat in haar video zien hoe je met openbaar vervoer kunt reizen en hoe je een metrocard kunt kopen Tips from Sarah Funky.

Metro kaart
PDF is hier te downloaden
Kosten
7 dagen ongelimiteerd reizen kost 32 dollar. Als ik ga verblijf ik minimaal 5 dagen en reis veel met de metro en haal ik de kosten eruit.
Waar te koop
Elk metro station kan men een kaart kopen.

Big Apple Greeter

Carlo's Bakery New York City

Wil je samen met een lokale New Yorker lekker op pad? Dat kan met Big Apple Greeter! De vrijwillegers van Big Apple Greeter laten graag hun New York aan je zien. Reserveer je greeter 3 tot 4 weken voordat je naar New York reist.

Aanvraagformulier
Formulier
Kosten
Geen kosten, wel fooien.

Internet op je telefoon

Internet op je telefoon in New York City

Je wilt graag je NYCity ervaring delen met je vrienden en familie. Bijna in elk cafetje, bakker, winkelwarenhuis en bezienswaardigheid is internet aanwezig d.m.v. FreeWiFi. Buiten op straat heb je linkNYC kiosken waar je gratis op kunt aanmelden. Ook in de metro, Central Park en hotels. Genoeg mogelijkheden om connected te blijven dus.

LinkNYC
Om je aan te melden volg deze
simpele stappen.

Tax free

Tax free shoppen in New York City

De prijzen die je in New York ziet is altijd exclusief belasting. Bij de kassa komt de belasting er bovenop. In New York ligt de belasting op 8,875%.
Kleding en schoenen onder de $ 110 zijn in New York belastingvrij (tax free). Dit wordt berekend per item, dus ook als het totaal van een aantal paar schoenen of kledingstukken meer is dan $ 110, maar de individuele items hieronder blijven, wordt er geen belasting gerekend. Over kranten, verpakt voedsel en medicijnen betaal je geen belasting.

Belangrijk informatie.
In de Verenigde Staten is het niet mogelijk om bij vertrek uit het land de betaalde belasting terug te krijgen.
Houd er rekening mee dat er een maximum is aan het aantal producten (of de waarde hiervan) dat u in Nederland mag invoeren.
Het is toegestaan om producten mee terug te nemen met een maximale waarde van € 430 per persoon. Zorg er dus voor dat de totale waarde van uw aankopen dit bedrag niet overschrijdt.

Sarah Funky tourguide

Shake Shack, New York City

Wil je een professionele tourguide? Je kunt Sarah Funky inhuren als je persoonlijke gids tot maximaal 6 personen. Zij neemt jou dan mee in een 3 uur duurende tour.