Top 10

Hier heb ik een top10 samengesteld voor jullie. Dit is mijn persoonlijke top10 waarmee ik de ultieme New York ervaring heb gehad en dat wil ik graag met jullie delen natuurlijk.1

Statue of Liberty of wel Vrijheidsbeeld

Statue of Liberty of wel de Vrijheidsbeeld in New York is adembenemend van dichtbij. Je ziet het in films, bladen etc. maar wanneer je het van dichtbij mag zien is gewoon een kippevel moment. Vergeet niet om naar de skyline van New York te kijken van de Liberty Island je kijkt je ogen uit.

 

2

Central Park

's Werelds meest beroemde park, Central Park. Wanneer je in Central Park loopt vergeet je haast dat je in een grote stad rond loopt. Elk seizoen is het park een andere kleur en net zo mooi. Een must see voor ieder toerist. Hotdog karretjes, straat entertainment zorgen voor een hapje en vermaak.

 

3

Highline Park, New York City

De High Line of het High Line Park is een langgerekt, verhoogd stadspark in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York. Het park werd aangelegd op het traject van de West Side Line, een in onbruik geraakte goederenspoorlijn van de New York Central Railroad. Het langgerekte park ligt aan de Lower West Side van Manhattan, in de wijk Chelsea. De High Line begint op de hoek van Gansevoort en Washington Street in het zuiden en loopt 2,33 kilometer in noordelijke en noordoostelijke richting tot aan W 34th Street. Absoluut het bezoeken waard.

 

4

Grand Central Station, New York City

Grand Central Terminal (onofficieel: Grand Central Station) is het hoofdtreinstation van New York in de Verenigde Staten. Het ligt op Vanderbilt Avenue in Manhattan maar is eigenlijk ingesloten tussen Madison Avenue en Lexington Avenue. Onder het station zijn tientallen restaurants en pubs te vinden en het metrostation Grand Central-42nd Street.
Tip:Kijk naar het plafond voor een mooi kunstwerk. Ook goed om te weten als je wilt stilstaan doe dat dan langs de zijkant.

 

5

Rockefeller Center, New York City

Top of the Rock, of de top van het Rockefeller Center is een uitkijkpunt op de hoogste verdiepingen van de hoogste wolkenkrabber van het Rockefeller Center. Door de glazen muur heb je een mooi panoramisch uitzicht over manhattan. Central Park is hier heel mooi te zien.
Tip: s'avonds is het park gewoon een zwart vlek en daardoor minder mooi dus als je het wilt bezoeken doe dit dan overdag.

 
Booking.com

6

Times Square, 42nd street, New York

Times Square wordt ook wel de grote binnenstad van New York genoemd. Het is een cultureel centrum vol met billboards en neon verlichting. Met oud en nieuw volgen vele miljoenen mensen het feest op Times Square via de televisie. Theater fanaten vinden hier Broadway met al zijn theaters. Als er iets te vieren is, wordt dat hier gedaan. Voor fotografen is het hier vlak na zonsondergang smullen als de donker wordende lucht een prachtig contrast vormt met de vele neon- en videoreclames.
Tip:Op het plein zie zul je vast een Batman, Superman, Hulk of een cookiemonster tegenkomen, ga je met een van hen op de foto dan kun je aftikken. Niet doen dus.

 

7

9/11 Memorial, WTC, Lower Manhattan.

Het National September 11 Memorial & Museum is een monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in de Amerikaanse stad New York. Het is ontworpen door Michael Arad en werd gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden, naast de in november 2013 geopende wolkenkrabber One World Trade Center (voorheen bekend als de Freedom Tower). Het monument werd op 11 september 2011 geopend voor de familieleden van de slachtoffers van 11 september 2001.
Tip:911 Memorial Museum is leuk maar was voor mij persoonlijk absoluut geen must. Heb je een New York Pass aangeschaft en je hebt tijd, doen!

 

8

Bryant Park, New York City

Bryant Park is een park van 39.000 m² in New York. Het park ligt in Midtown Manhattan, tussen de wolkenkrabbers van Fifth Avenue, Sixth Avenue, 40th Street en 42nd Street. Neem een hapje en een drankje neem hier even je rust en je zult genieten. Het hoofdgebouw van de New York Public Library staat trouwens in het park.
Tip:Vraag een gratis pasje aan en neem een kijkje in de bibliotheek, het pand is prachtig van binnen.

 

9

Brooklyn Bridge, New York City

De brug die Brooklyn met Lower Manhattan verbind. Een tripje naar New York is niet compleet zonder een bezoekje aan de brug. De brug is zowel op de fiets als lopend goed te doen. Steek de brug vanaf Manhattan over richting Brooklyn.
Tip:Neem een bezoekje bij de Dumbo Waterfront.

 

10

Empire State Building, New York City

Zonder een bezoek aan de Empire State Building is je New York ervaring ook niet compleet. Gooi een kwartje in een verrekijker loop een rondje, neem een aantal foto's. Het is een prachtig uitzicht en deze gebouw staat hoger dan Top of the Rock.
Tip: Met de New York Pass kun je zowel overdag als 's avonds de Empire State Building bezoeken op dezelfde ticket.